وب سایت آسمان در راستای ارائه اخبار در زمینه های گونان اقدام به ارائه خبردرضمینه ورزشی خود با بهترین گرداوری خبر از معتبر ترین منابع به نقل از خبرگذاری ایسنا نموده. لذا در این ضمینه شما را به مطالعه خبر فوق به نقل از خبر گذاری ایسنا مینماید.
مصاحبه|سفیر کوبا: دولت ترامپ برای مذاکره قابل اعتماد نیست/اعزام گروه نظامی به سوریه برای مبارزه با اسرائیل افتخار ماست
سفیر کوبا معتقد است دولت ترامپ به هیچ وجه قابل اعتماد نیست زیرا دروغ و بیمسئولیتی از مکانیزمهایی است که آنها دنبال میکنند.
– اخبار بین الملل –
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، «الکسیس باندریج وگا» دی ماه 1396 استوار نامه خود را به «حسن روحانی» رئیس جمهوری اسلامی ایران تقدیم و رسما فعالیت خود را به عنوان نماینده ارشد جمهوری کوبا در تهران آغاز کرد.
وی که فارغ التحصیل حقوق است از سال 1984 به وزارت امور خارجه کوبا پیوست.
آقای باندریج وگا در سال 1989 به عنوان دبیر سوم نمایندگی دائم کوبا در سازمان ملل متحد مشغول به فعالیت شد. پس از آن وی در سفارتهای کوبا در سوریه، هائیتی، برزیل، دومینیکن در سمتهای مختلف مشغول به کار بوده است و در سال 2018 برای سفارت جمهوری کوبا در تهران در نظر گرفته شد.
تمایل وی در خصوص تعامل مستقیم با رسانهها از زمان تصدی سفارت کوبا در تهران پر رنگ بوده است و بر رویکرد خود تاکید دارد. علاقه آقای سفیر به آموزههای انقلابی «فیدل کاسترو» رهبر فقید کشورش چیزی نیست که در مصاحبه به آن نپردازد.
سفیر هاوانا از وجه مشترک دو ملت ایران و کوبا و سر خم نکردن مقابل تحریمهای امپریالیستی گفت و تاکید کرد که "فیدل به ما یاد داد برای ایران ارزش قائل شویم".
آقای باندریج وگا معتقد است روابط تجاری دو کشور ایران و کوبا آنطور که مطلوب بوده پیشرفت نداشته اما تلاش های قابل توجهی صورت گرفته است.
مشروح مصاحبه خبرگزاری تسنیم با سفیر جمهوری کوبا را در زیر میخوانید:
تسنیم: در شهریورماه امسال ایران و کوبا 40 سالگی برقراری روابطشان را جشن گرفتند، ایران و کوبا دو کشور انقلابی هستند که حاضر نشدند مقابل امپریالیسم غرب کوتاه بیایند و تسلیم شوند و هنوز هم آمریکا قصد دارد از هر راهی که میتواند به این دو کشور ضربه بزند. در این راستا روابط تهران و هاوانو را چطور ارزیابی میکنید؟
سفیر کوبا: روابط سیاسی بین دو کشور و ملت روابط خوبی است ما نقاط مشترک زیادی با هم داریم. هر دو کشور علیه امپریالیسم در حال فعالیت هستیم و در این زمینه کار می کنیم در بخشهای مختلف مواضع مشترکی داریم از حقوق بشر گرفته تا در سازمان ملل. درباره مسائل داخلی و بین المللی، بیانیه های زیادی را علیه تحریمهای یکجانبه ایالات متحده صادر کردهایم. هر دوکشور نقاط مشترک زیادی داریم همچنین در بخشهایی که کشورهای غربی علیه ما خبرها را جبهه دهی می کنند سعی کردیم مقابله کنیم و چند جانبه گرایی را رعایت کنیم و با سو استفاده از سیاست و یکجانبه گرایی مخالفت می کنیم.
درباره همکاریهای تجاری، اقتصادی، بازرگانی و همکاری ها هم بخواهیم صحبت کنیم، متأسفانه با وجود تلاش های فراوان نتوانستیم آنطور که میخواستیم به سطح مورد نظر برسیم. تلاشهای خیلی خوبی داشتیم با هم کار کردیم ولی یک سری مشکلاتی پیش آمد مثلا ازسال 2016 یک سری پرداختهایی بود که از طرف کوبا به تعویق افتاد که این موضوع مشکلاتی را ایجاد کرد.
میخواهم دلایل این موضوعاتی که اتفاق افتاد و باعث تأخیر در این پرداختها شد را بگویم. از اواخر سال 2017 تحریمها مخصوصا در بخش تجاری و اقتصادی گسترش پیدا کرد. از سوی دیگر وقوع طوفانها و بلایای طبیعی در کوبا خسارتهای زیادی به ما وارد کرد که این خسارتها به بیش از 32 میلیارد دلار می رسد.
یک مورد دیگر که میخواهم یادآور شوم این است که کوبا به خودی خود یک جزیره کوچک با کمی بیش از 110 هزار کیلو متر مربع مساحت و جمعیت 11 میلیون نفری است. اقتصاد بازی داریم و اقتصادمان وابسته به بازار جهانی است و از طریق آن کار میکند. همچنین جنگ اقتصادی که ایالت متحده راه انداخته و تمام کشورها را درگیر کرده، کوبا را هم به نوبه خودش درگیر کرده است.
به همین دلیل کوبا نمیتواند قراردادهای تجاری خود را با سود در بازه کوتاه مدت انجام دهد و بیشتر قرادادهایی که دارد یا طولانی مدت و یا میان مدت نگاه و تمام روابطی که کوبا با کشورهای دیگر دارد هم برهمین اساس است یعنی یا به صورت سوددهی میان مدت و یا سوددهی طولانی مدت است.
کوبا به همین روش با کشورهایی در حال تجارت است و آنهایی که در اولویت شرکای اقنصادی هستند و در اولویت تجاری با ما کار می کنند، کشورهای روسیه، ونزوئلا، چین و ویتنام هستند. این کشورها شرایط اقتصادی کوبا را میدانند. با توجه به این شرایط به صورت میان مدت و طولانی مدت با ما همکاری دارند و اینطور نیست که فقط نگاه کوتاه مدت داشته باشند و اجازه نمیدهند اقتصاد کوبا دچار مشکل شود و اگر مشکلاتی موقتی هست همکاری میکنند که اقتصاد کوبا ضربه نخورد و ما از آنها به این دلیل تشکر می کنیم.
برای مثال بدهی هایمان را با کلوپ پاریس دوباره برنامه ریزی کردیم و کوبا سعی بر این دارد که همه پرداختهایش را انجام بدهد و همکاری هایش را با کشورهای اروپایی انجام می دهد و تلاش می کند که همچنان ادامه پیدا کند.
میتوانم به شما اطمینان بدهم کوبا با شرایط فعلی سختی که دارد هدفش این است بتواند تمام بدهی هایش را در کوتاه زمان ممکن پرداخت کند و جلو ببرد و در همه زمینهها همبستگی خودش را حفظ کند و در هر موردی که با مشکل مواجه هستیم دنبال راه حل هستیم. در جهانی که الان دائماً در حال تغییر است و رو به جهانی شدن است سعی میکنیم راه حلهای جدیدی پیدا کنیم و از طریق این راه حلهای جدید مشکلاتمان را حل کنیم و ادامه دهیم.
یکی از مطالب انقلابی که فیدل به ما یاد داد این است که مثبت نگاه کنیم و با وجود همه مشکلات سعی کنیم مثبت نگاه کنیم و مبارزه کنیم و امید به آینده داشته باشیم تا از پس همه مشکلات بر آییم. من هم همین امید و دید مثبت را دارم که روابط ایران و کوبا به بهترین سطح برسد و با وجود فاصله و تحریمهایی که داریم بتوانیم به این روابط عالی که میخواهیم دست پیدا کنیم. هیچ مشکلی وجود ندارد که با امید و تلاش نتوانیم از عهده آن بر آییم.
تسنیم: اوباما در سال 2014 به کوبا رفت و توافقی با کشور شما انجام شد و در پی این توافق روابط دیپلماتیک دو کشور آمریکا و کوبا بهبود پیدا کرد اما وقتی ترامپ به کاخ سفید آمد از این توافق خارج شد و اعلام کرد که من این توافق را قبول ندارم. آمریکاییها همین رویکرد را در قبال توافق هستهای با ایران یا برجام در پیش گرفتند و از توافق خارج شدند. به نظرتان چقدر منطقی هست که با کشوری که این چنین زیر توافق میزند مذاکره صورت بگیرد؟
سفیر کوبا: چه در مورد دولت اوباما صحبت کنیم و چه در مورد دولت ترامپ همه یک هدف داشتند فقط روشهای مختلفی را به کار بردند تا بتوانند به هدفشان برسند. هدفشان تغییر به اصطلاح آن ها رژیم و از بین بردن انقلاب ما بود. حتی شما اگر نگاهی بیاندازید به تحریم هایی که در زمان اوباما وضع شد می بینید چقدر این تحریمها گسترش پیدا کرده است. در دوره آقای اوباما 57 حالت جریمه داشتیم برای کشورهایی که با ما کار کردند. از مبلغی در حدود 14 میلیارد دلار خسارت این تحریم ها صحبت میکنم. هدفها یکی بوده فقط روشها تغییر کرده است.
تنها تغییراتی که میشود گفت در زمان اوباما بود آن تغییراتی بود که در اواخر زمان قدرتش ایجاد کردند و تصمیم گرفتند. خوب بود این تصمیمها از ابتدای به قدرت رسیدن اوباما گرفته میشد زیرا در آن صورت بود که میتوانستیم روی آن کار کنیم و جلو ببریم.
درست است که سفارتهای هر دو کشور باز شد و درست است که سفر افرادی که در ایالات متحده هستند به کوبا راحتتر شد، اوباما به کوبا سفر کرد، قراردادها امضا شد و آزادی آن پنج قهرمان کوبایی اتفاق افتاد که به صورت ناعادلانه بازداشت شده بودند ولی موقعی که ترامپ به قدرت رسید تمام اینها تغییر کرد و یک شکل دیگری به خود گرفت.
هدف اصلی ترامپ موقعی که به قدرت رسید، این بود که تحریمها اقتصادی و تجاری را گسترش بدهد و قویتر کند و همچنین افزایش خشونت علیه کشور را تشدید کند.
به نظر من در جواب سوالتان باید بگویم این دولت [ترامپ] اصلا قابل اعتماد نیست و نمیشود اعتماد کرد چون دروغ و بی مسئولیتی یکی از مکانیزمهای آنها است و به صورت کلی میتوانم بگویم قابل اعتماد نیستند.
یک موضوعی که باید توضیح بدهم این است که کوبا تأکیدی ندارد که با ایالات متحده گفتگو کند. البته باید این موضوع را ذکر کنم که ما همیشه گفتیم و خواهیم گفت که آمادگی برای صحبت و گفتگو داریم و برای این موضوع همیشه آماده هستیم.
اما شرایطی برای آن داریم اینکه در این مذاکره به هر دو کشور احترام گذاشته شود و هر دو کشور برابر در نظر گرفته شوند و به اصطلاح ارزشهای دو کشور در نظر گرفته شود و استقلال، حکومت هر دو کشور به رسمیت شناخته شود و آن موقع است که میشود صحبت کرد.
موضوع مهمی که روی آن تأکید دارم این است که ایالات متحده و یا هیچ کشور خارجی نمیتواند در اصول اولیه انقلاب ما دخالت کند و روی آنها دست بگذارد و در مورد آن صحبت کند.
تسنیم: مقاومت و انقلابیگری ملتهای ایران و کوبا وجه مشترک دو کشور است که هزاران کیلومتر از نظر جغرافیایی فاصله دارند اما از لحاظ سیاسی این دو کشور اصول مشترکی دارند. آیا فکر میکنید آمریکا میتواند به خواسته خودش برای مقابلهکردن با ایران و کوبا دست پیدا کند و چقدر فکر میکنید مردم کوبا با گذشت چندین دهه به انقلاب خودشان پایبند هستند؟
سفیر کوبا: میخواستم در مورد انقلاب ایران صحبتهایی که آقای فیدل کاسترو در مورد تهدیداتی که ایالت متحده میکند که همچنان هم در حال انجام است و همانگونه مانده است، صحبت کنم.
قبل از این میخواهم بگویم فیدل به ما یاد داد برای ایران ارزش قائل شویم و یکی از مسیرهایی که الان در حال حاضر سعی میکنیم ادامه بدهیم با هر دولتی که هستیم اینکه بتوانیم راه آقای فیدل کاسترو را ادامه بدهیم و به همان سمت حرکت کنیم.
آقای فیدل کاسترو گفتند که مردم ایران مردمی هستند که تمدن و فرهنگ هزاران ساله دارند. مردمی که در مقابل متجاوزان از خود دفاع خواهد کرد، و از خواسته های خود کوتاه نخواهد آمد و رئیس جمهور ایران و همچنین رهبران مذهبی شان پیرو راه آیت الله روح الله خمینی کسی که سپاه پاسدارن و ارتش مدرن را ایجاد کرد، همچنان مقاومت خواهند کرد.
ایران همیشه مقاومت کرده و از زمان انقلابش گرفته تا دوره کنونی که برسیم یعنی زمانی که ایالت متحده از برجام خارج شد این مردم و کشور سیستم مقاومتی را داشتهاند و با افتخار آن را دنبال میکنند.
در مورد کوبا باید بگویم حدود 60 سال است این تحریمها را داریم و تحریمهایی که ناعادلانه وضع شده و یکی از طولانیترین و ناعادلانهترین تحریمهایی است که علیه کشوری وضع شده است.
ما مردمی هستیم منظورم حتی جوانان هست که در وجههای مختلف و در شرایط مختلف متحد هستیم و همیشه متحد انقلاب، متحد قانون اساسی و متحد حزب کمونیست هستیم.
باید این موضوع را حتما بگویم که اتحاد یکی از کلیدها و اصول اولیه ما برای رسیدن به هدفمان بود. ما مردمی هستیم که تاریخ و فرهنگ غنی داریم و به آن افتخار میکنیم و مردمی هستیم شجاع که همبستگی داریم و همیشه سعی میکنیم با همبستگی و اتحادمان به سمت جلو در حرکت باشیم.
میتوانم با اطمینان بگویم که هیچ نوع شکی وجود ندارد که هیچ وقت به کاپیتالیسم (سرمایه داری) و شرایط قبل و زیرسلطه کشورهای دیگر بودن، برنمیگردیم.
این تحریمهایی که ما داریم بعضی از آن به عنوان محاصره اقتصادی و برخی به عنوان تحریمهای یکجانبه یاد می کنند این تحریمها تا به حال موثر نبوده و در آینده هم موثر نخواهد بود و شکست خواهد خورد. مردم کوبا ثابت کردند که همچون مردم ایران در مقابل تحریمها هیچ وقت به زانو درنخواهند آمد و همچنان به سمت جلو حرکت خواهند کرد.
تسنیم: به تحریمهای آمریکا علیه کوبا اشاره کردید، دو کشور ایران و کوبا سالهاست که تحت تحریمهای آمریکا قرار دارند و به اذعان مقامات آمریکایی این تحریمها با هدف ایجاد نارضایتی و شورش در میان مردم آن کشورها صورت میگیرد. چقدر فکر میکنید که آمریکا توانسته با این محاصره اقتصادی و تحریم ها به هدف خودش در تغییر در آن کشورها دست پیدا کند.
سفیر کوبا: میتوانم قطعا بگویم خیر و به هدفش نرسیده و نخواهد رسید. تاریخ دو کشور این موضوع را ثابت کرده که این تحریمها شکست خورده و در آینده هم شکست خواهد خورد و این تحریم ها نه تنها غیرقانونی هستند بلکه قوانین بینالمللی و حقوق بشر را نقض میکند و این تحریمها تحریمهای غیرقانونی حساب میشود.
ایالات متحده یک سیستمی دارد علاوه براینکه تحریم میکند سعی میکند بیان کند مشکلاتی که در داخل کشور وجود دارد به خاطر دولت بد و اقدامات بد در داخل کشور است که بوجود آمده است یک روشی است که ایالت متحده دارد و همیشه آن روش را پیش گرفته است.
در تمام کشورها مشکلاتی وجود دارد و با آن دست و پنجه نرم میکنند ولی بعضی از کشورها هستند که تحریم میکنند سعی میکنند با کشورهای دیگر بازی کنند و بتوانند اینها را به گونهای تغییر بدهند و بگویند که به خاطر دلایل دیگری بوده که این مشکلات بوجود آمده است. به همین دلیل است که مردم و جوانان را باید با این فرهنگها آشنا کنند و این اطلاعات را داشته باشند. یک نوع هوش انقلابی در مردم باید ایجاد کنند تا از طریق این هوش انقلابی بتوانند هدفهای ایالت متحده و دشمنان را بشناسند و به سمت جلو حرکت کنند و همچنان در مسیر انقلابی شان گام بردارند.
اگر بخواهم مستقیمتر جواب سوال شما را بدهم باید بگویم که با همه مشکلاتی و کمبود هایی که در کوبا هست و از لحاظ اقتصادی بوجود آوردند اما همیشه برابری موقعیت ها، تقسیم عادلانه منابع و عدالت اجتماعی را رعایت کرده ایم.
مبارزه دیگری که صحبت از آن هست مبارزه بینالمللی است. شما می توانید در رأی گیریهای سازمان ملل مشاهده کنید که به چه صورت تمام کشورها به نفع ما رأی میدهند و چگونه به صورت حداکثری پیروز میشویم. در سازمان ملل بارها این مبارزات را بردهایم و همچنین خواهیم برد و این مشکلات در داخل ایالات متحده در حال بوجود آمدن است و ما همچنان در حال پیشرفت هستیم و سعی میکنیم در مبارزات بین المللی هم تلاشهای خوبی داشته باشیم و در این زمینه به سمت جلو حرکت کنیم.
ما به جوانها از ابتدای انقلاب تا به حال اهمیت زیادی دادیم و همیشه جوانها را به عنوان یکی از فاکتورهای انقلاب و حفظ آن در نظر گرفتیم و همچنین سعی کردیم در تربیت آنها با همان سیستم سوسیالیستی به نحوی عمل کنیم که همیشه این جوانها در اولویت باشند و روی آن جوانها به عنوان فاکتور مهم تأکید کردیم.
تسنیم: همانطور که میدانید آمریکا چند سال قبل سعی کرد با کمک ابزارهای خودش از جمله داعش و گروههای تروریستی برای تغییر رژیم در سوریه اقداماتی انجام بدهد که البته شکست خورد. همه میدانیم که فیدل کاسترو رهبر فقید کوبا در سال 1973 برای نشان دادن دوستی و همبستگی خود با سوریه چندین تانک را به این کشور فرستاد تا در مقابل رژیم اسرائیل از خودشان دفاع کنند درمورد این اقدام فیدل کاسترو در دهه 70 برای ما صحبت کنید.
سفیر کوبا: کوبا حمایت خودش را برای رسیدن به یک راه حل صلح آمیز که خود مردم سوریه در آن دخالت داشته باشند و آنها تصمیم بگیرند همیشه بیان میکند. البته بدون اینکه کشورهای دیگر یا کشورهای ثالث بخواهند دخالت کنند چه مستقیم چه غیر مستقیم و تمام اینها باید با نظارت مقامات آن کشور باشد و استقلال و حاکمیت این کشور همیشه باید حفظ بشود و احترام به آن گذاشته شود.
کوبا همچنین حملات رژیم اسرائیل علیه سوریه و اقداماتی که علیه این کشور انجام میدهد را محکوم میکند. همچنین کوبا حمایتهایی که از گروههای شبه نظامی در این کشور انجام میشود را محکوم میکند. همیشه گفتگوهایی که در آستانه و ژنو انجام میشود را دنبال میکنیم. آرزوی صلح و استقلال برای کشور و برای مردم سوریه داریم و اینکه این کشور بتواند حاکمیت و استقلال خودش را حفظ کند.
ما روابط خیلی خوبی با کشور سوریه داریم حتی در لحظات سخت درگیری روابط دیپلماتیکمان را قطع نکردیم و سفارت را حفظ کردیم. میتوانیم بگوییم روابط تجاری و بازرگانی هم داریم که کمک به باز سازی خواهد کرد.
افتخار میکنیم که کوبا تنها کشور آمریکای لاتین هست که گروه نظامی برای سوریه اعزام کرد و با رژیم صهیونیستی مبارزه کرد و این برای ما افتخار هست و از این موضوع حمایت میکنیم.
کوبا از همان اوایل انقلاب همیشه همبستگی خودش را با کشورهای دوست حفظ کرده و هر کشور قانونی که از ما کمک خواسته سعی کرده آن کمکها را ارائه بدهد و همچنان این همبستگی را داشته و خواهد داشت و در بخشهای مختلف سعی میکنیم همین تلاشها را داشته باشیم و همچنان همکاری کنیم.
ما در قاره آفریقا و آمریکای لاتین همچنین حمایت های نظامی موفقی داشتیم و توانستیم در این زمینهها پیشرفتهای خوبی داشته باشیم و کمکها را در زمان خودش انجام دادیم.
فیدل در یکی از بیاناتش گفته است بین المللی و در جهان بودن ما بهترین راه برای پرداخت بدهیمان به بشریت است. چون ما هم کمکهای بین المللی در زمینههای مختلف، در موقع انقلاب و در طول انقلابمان دریافت کردیم که باعث شد ما هم بتوانیم ادامه بدهیم و این کمکهای بین المللی به ما کمک کردند که همیشه در این مسیر باشیم.
فیدل همیشه بسیار درباره اتحاد صحبت میکرد. فیدل اتحاد را خیلی مهم میدانست اعم از اتحاد مردم، اتحاد کشورها و اتحاد ارگانها زیرا باید این اتحادها شکل بگیرد تا بتوانیم همه در مقابل یک دشمن قدرتمند مبارزه کنیم. خیلی تأکید داشت اگر ما این اتحاد را از دست بدهیم نمیتوانیم به پیروزی دست یابیم و به نظر من اتحاد بین المللی که ما داریم یکی از کلیدها و رموزی خواهد بود که بتوانیم با دشمنانمان مبارزه کنیم.
تسنیم: آمریکا در کشور شما خلیجی به نام گوانتانامو اشغال کرده است و آن را به بازداشتگاه و زندان متهمان تروریستی تبدیل کرده است. چند سال قبل آقای رائول کاسترو رئیس جمهور سابق کشورتان اعلام کرد که برای عادی سازی روابط واشنگتن و هاوانا، آمریکا باید گوانتانامو را به کوبا بازگرداند و آیا کوبا اقدامی برای پایان دادن به این اشغالگری آمریکا انجام داده است؟
سفیر کوبا: همانطور که میدانید گوانتانامو یک منطقه و شهرستان کوبا حساب میشود. همه منطقه را نگرفته است فقط یک منطقه نظامی را گرفته که به عنوان گوانتانامو شناخته میشود. دقیقا در آن جهت کوباییاش یک گروه از کوباییها به حالت ارتش وجود دارند که وظیفه محافظت از کشور کوبا را برعهده دارند. از اول انقلاب در این زمینه صحبت شده که این منطقه به صورت غیرقانونی اشغال شده و باید به کوبا بازگردانده شود.
یکی از موضوعاتی که همیشه در مورد آن صحبت میکردیم این بود که یکی اینکه تحریمها را بردارند و دیگری اینکه ایالت متحده از این منطقه نظامی خارج شود.
خوشبختانه مثل اوایل انقلاب، در سالهای اخیر از این بخش هیچ وقت اقدام نظامی علیه کوبا شکل نگرفته است ولی به هر حال باید آنها این منطقه را تخلیه کنند و خارج شوند. به هرحال [آمریکاییها] آنجا حضور دارند و گروه کوبایی هم همان اطراف آنها هستند و دقیقا در تیررس گروه نظامی کوبایی قرار دارند.
تسنیم: همانطور که میدانید خلیج فارس در چند ماه اخیر شاهد تحولات و حوادثی بود که نهایتاً آمریکا تصمیم گرفته برای حفظ مداخله گری خودش در این منطقه طرح ائتلاف دریایی را مطرح کند و کشورهایی را هرچند به طور ناقص و نسبی با خودش همراه کند. آیا فکر نمیکنید بهتر است که کشورهای منطقه امنیت آن منطقه را تأمین کنند؟ نظرتان در این مورد چیست.
سفیر کوبا: من کاملا موافق هستم که امنیت و تأمین امنیت منطقه باید توسط خود کشورهایی که در آن منطقه هستند شکل بگیرد و کشورهای ثالث نباید در آن دخالت کنند. ایالات متحده باید تمام مناطق نظامی که در کشورهای مختلف دارد ببندد و گروه ها و لشکرهای نظامی خودش را به کشورش بازگرداند.
ایالات متحده باید یاد بگیرد که مسائل داخلی کشورها را به خودشان واگذار کند و باید یاد بگیرد که فکرش دائم در این نباشد منابعی که آن کشورها دارند استفاده کند و از منابع کشور خودش استفاده کند. باید اجازه دهد کشورها به صلح دست پیدا کنند. دخالت در امور داخلی این کشورها هیچ وقت نتیجه خوبی نداده و نتیجه عکس داشته است.
هیچ کس به ایالات متحده این اجازه را نداده که دخالت کند و هیچ کس هم در مسائل داخلی این کشور دخالت نمیکند. جهان نمیخواهد مثل ایالت متحده باشد. ایالات متحده باید جهان را به حال خودش بگذارد.
تسنیم: پس از انتخابات ریاست جمهوری اخیر که در بولیوی برگزار شد اعتراضات و ناآرامیهایی صورت گرفت و به گونهای شدت گرفت که آقای مورالس رئیس جمهور منتخب مجبور به استعفا و ترک کشور شد. آقای مورالس و معاونش از این اتفاقات و حوادث به عنوان کودتا یاد کردند. اولا نقش آمریکا را در این ناآرامیها چگونه ارزیابی میکنید و دوم اینکه آیا احتمال میدید از این دست ناآرامیها و حوادث به کشورهای دیگر آمریکای لاتین هم سرایت کند؟
سفیر کوبا: این که ایالات متحده بتواند این سطح از تجملات را داشته باشد نیاز به این دارد که از منابع کشورهای دیگر استفاده کند و تا حدی ادامه خواهد داد تا این کشورها را به سمت خرابی و به سمت ویرانی سوق بدهد. این منطق امپریالیسم است.
آمریکای لاتین که برخی از آن به عنوان حیاط خلوت ایالت متحده یاد میکنند با شرایط پیچیده ای روبرو است. آمریکا همیشه سعی کرده کشورهای مستقل را نه تنها از طریق تحریمها بلکه از طریق مداخلات و کودتا و اعتراضات خشن مورد فشار قرار بدهد.
وقتی ایالات متحده خودش را در مقابل فشار میبیند و میبیند که با مشکل مواجه شده است، همیشه از قدرت و فشار استفاده میکند و آمار کشته ها و شکنجه زندانی ها افزایش پیدا می کند. فکر میکنم زمان سختی در راه هست و کشورهایی که در این منطقه هستند باید با هم متحد شوند و تلاش کنند.
باید با هم متحده بشوند تا بتوانند با استفاده از نیروهایی که دارند علیه دشمن متحد شوند و بتوانند به پیروزی دست پیدا کنند. باید هوش انقلابی را در بین جوانها ایجاد کنند. سعی کنند در مسیر دموکراسی حرکت کنند و بشناسند چه کسی دشمن آنهاست و باید ببینند شرایط در منطقه چگونه است و با توجه به آن حرکت کنند. ما همیشه پیرو این بودیم که بتوانیم به یک نتیجه صلح آمیز دست پیدا کنیم و همیشه از اختلافها جلوگیری کنیم و تأکید داریم که کشورهای ثالث و خارجی نباید در امور داخلی منطقه و در امور داخلی کشورها صحبت کنند. در مورد بولیوی هم از همان روز اول ما مخالف بودیم و محکوم کردیم و گفتیم مخالف این امر هستیم. این موضعی هست که کوبا در مقابل بولیوی میگیرد.
تسنیم: از حضور شما در خبرگزاری تسنیمممنون هستم و از صبر و حوصلهای که برای پاسخ به سوالاتمان داشتید تشکر میکنم.
سفیر کوبا: من هم تشکر میکنم.
سفیر کوبا از خبرگزاری تسنیم بازدید کردرئیسجمهور کوبا نخستوزیر را معرفی کردرئیس سنای روسیه: همه جهان خواستار لغو تحریم غیرقانونی کوباست193 عضو سازمان ملل تحریمهای آمریکا علیه کوبا را محکوم کردندسفیر کوبا: تحریمهای آمریکا نسل کشی است/تحریم توهین به جامعه بینالملل استتأکید رهبران کوبا و ونزوئلا بر مقابله با سیاستهای آمریکا در منطقه
انتهای پیام/
بزرگترین ارائه دهنده خبرهای گوناگون در ضمینه های مختلف در بستر وب به صورت فوق العاده سریع