وب سایت آسمان در راستای ارائه اخبار در زمینه های گونان اقدام به ارائه خبردرضمینه ورزشی خود با بهترین گرداوری خبر از معتبر ترین منابع به نقل از خبرگذاری ایسنا نموده. لذا در این ضمینه شما را به مطالعه خبر فوق به نقل از خبر گذاری ایسنا مینماید.
گزارش|چرا حشد شعبی هدف آمریکا است؟
آمریکا دیشب مواضع حشد شعبی در شهرستان «القائم» در غرب استان الانبار را هدف حمله هوایی قرار داد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، بر اساس جدیدترین گزارشها، در حملات دیشب آمریکا، 25 تن از نیروهای حشد شعبی شهید و بیش از 50 تن دیگر زخمی شدند که احتمال افزایش قربانیان این حمله با توجه اینکه پیکر تعداد زیادی از شهدا همچنان زیر آوار باقی مانده، وجود دارد.
آمریکا بلافاصله بعد از این حمله واکنش نشان داد و وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد که 3 مقر حزبالله عراق در خاک عراق و 2 مقر حزبالله عراق را در سوریه هدف قرار داده است.
وزارت دفاع آمریکا در عین حال این حملات را در واکنش به آنچه "حمله مکرر حزبالله عراق به پایگاههای نیروهای ائتلاف بینالمللی ضد داعش خواند" اعلام کرد؛ ادعایی که از اساس باطل است و آمریکاییها تلاش دارند این حمله را نوعی انتقام از حمله خمپارهای به پایگاه این کشور در غرب کرکوک جلوه دهند؛ حملهای که هنوز هیچ گروهی مسئولیت آن را بر عهده نگرفته است.
در پی تجاوز آمریکا، همه مقامات بلندپایه عراق و رهبران جریانهای سیاسی این کشور ، حمله به حشد را یکصدا محکوم کردند.
«برهم صالح» رئیسجمهوری عراق در واکنش به حمله جنگندههای آمریکایی به پایگاههای حشد شعبی آن را بر خلاف توافقات با آمریکا و «نقض حاکمیت» این کشور دانست.
«عادل عبدالمهدی» نخستوزیر پیشبرد امور عراق ضمن محکوم کردن این اقدام آمریکا، آن را اقدامی خطرناک دانست که امنیت عراق و منطقه را تهدید میکند.
«محمد الحلبوسی» رئیس پارلمان عراق نیز حمله به حشد شعبی را محکوم کرده و آن را نقض حاکمیت این کشور برشمرد.
دیگر جریانهای سیاسی عراق نیز با صدور بیانیههایی جداگانه، حمله جنگندههای آمریکایی به پایگاههای حشد شعبی در استان الانبار را محکوم کرده و از دولت و پارلمان این کشور خواستند موضعی جدی در برابر تداوم چنین تجاوزهایی اتخاذ کنند.
ائتلاف «الفتح» به رهبری هادی عامری از فراکسیونهای سیاسی در پارلمان و شخصیتهای سیاسی عراق خواسته است تا تصمیمی فوری برای اخراج تمامی نیروهای خارجی از خاک این کشور اتخاذ کنند.
ائتلاف «سائرون» در پارلمان عراق وابسته به جریان صدر تجاوز نظامی آمریکا به مواضع حشد شعبی در استان الانبار را نقض آشکار حاکمیت عراق دانست.
این ائتلاف در بیانیهای اعلام کرد تجاوز وحشیانه آمریکا به مواضع حشد شعبی نقض آشکار حاکمیت عراق و تجاوز آشکار به اراده ملی است و این رفتار وحشیانه تجاوزکارانه قابل قبول نیست و دولت عراق باید به وظایف خود در دفاع از حاکمیت عراق و امنیت مردم در برابر هرگونه تجاوز خارجی عمل کند و شعار کوبنده «کلا کلا آمریکا، کلا کلا اسرائیل» (آمریکا هرگز، اسرائیل هرگز) باقی خواهد ماند.
همچنین کمیته امنیتی پارلمان عراق خواستار برگزاری جلسهای فوقالعاده برای بررسی حملات اخیر آمریکا به مواضع حشد شعبی شد.
واکنش جریانها و شخصیتهای عراقی به حمله آمریکا به مواضع «حشد شعبی»واکنش گروه سیاسی اهل سنت عراق به بمباران مواضع حشد شعبی از سوی آمریکاجریان صدر: حمله آمریکا به مواضع حشد شعبی نقض آشکار حاکمیت عراق است/ این رفتار وحشیانه قابل قبول نیستدرخواست صریح ائتلاف الفتح از پارلمان عراق برای اخراج نظامیان بیگانه
چرا حشد شعبی در منطقه قائم هدف حمله قرارگرفت؟
به عقیده ناظران سیاسی عراق، پس از حمله خمپارهای به پایگاه آمریکایی «کی 1» در غرب کرکوک قابل پیش بینی بود که آمریکا در مقام پاسخ برآید و گروههای نزدیک به کرکوک و دشت نینوا را هدف قرار دهد؛ نه اینکه در منطقه مرزی بین سوریه و عراق حملهای انجام دهد.
تحلیلگران عراقی بر این باورند حمله به تیپ 45 حشد شعبی در واکنش به حمله خمپارهای پایگاه آمریکایی «کی 1» نبوده بلکه آمریکا اهداف دیگری را از این حمله دنبال می کرده که در زیر به این موارد اشاره خواهد شد.
-آمریکا از ابتدا مخالف حضور نیروهای حشد شعبی در قائم بود و این برای سومین بار است که مواضع آنها را هدف حمله خود قرار میدهد. قائم در بخش محاسبات راهبردی رژیم صهیونیستی اهمیت زیادی دارد و واشنگتن بر این باور است که این منطقه میتواند به حلقه رابط ایران و سوریه تبدیل شود و در عین حال پلی به سمت لبنان باشد. از همین روست که تلاش می کند تا مانع از هرگونه حضور نیروهای مسلح به خصوص حشد در این منطقه شود.
اهمیت جغرافیایی
قائم نزدیک به پایگاه آمریکایی عینالاسد قرار دارد و مشرف به مسیرهای حرکتی نیروهای آمریکایی بین عراق و سوریه است. در نتیجه حضور حشد شعبی در این منطقه آزادی عمل و حرکت نیروهای آمریکایی را محدود می کند و آنها در تیررس حشد شعبی قرار میدهد.نیروهای سوری و عراقی و همپیمانان آنان گذرگاه «بوکمال-القائم» را اواخر سال 2017 از گروه تروریستی داعش پس گرفتند. گذرگاه البوکمال در استان دیرالزور سوریه در جنوب رود فرات و در دورترین نقطه جنوب شرق سوریه و گذرگاه القائم در استان الانبار، در غرب عراق قرار دارد که هر دو گذرگاه در امتداد و نقطه مقابل هم هستند.
مجرای تنفسی تروریستها
قائم مجرای تنفسی مجرای گروه تروریستی داعش نیز به حساب میآید و از طریق قائم است که صدها نفر از عناصر این گروه به مناطقی در الانبار می روند؛ منطقهای که حتی هواپیماهای عراقی هم اجازه پرواز بر فراز آن را ندارند. واشنگتن معمولا از این گروهها به عنوان یک اهرم و کارت امنیتی به منظور باج خواهی از عراق استفاده می کند.
هدف قرارگرفتن تیپ 45 از این حیث اهمیت دارد که متعلق به گردانهای حزب الله است؛ گروهی که از لحاظ تاکتیکی، تسلیحاتی و قدرت مانور، قویترین نیروی جنگی به حساب آید.
به هر حال دلایل حمله به مواضع حشد شعبی در قائم صرف نظر از موارد فوق، این موضوع را بیش از بیش ثابت میکند که آمریکا همواره در صدد ضربه زدن به این نیروی مردمی ضدتروریستی بوده است و دلیل این امر هم بهایجاد «توازن قدرتی» بر میگردد که حشد شعبی علیه گروههای تروریستی در عراق و مرزهای سوریه ایجاد کرده است.
این حمله همچنین نشان داد که ادعای آمریکا در امر مبارزه با تروریسم دروغی بیش نیست و آمریکا دقیقا مواضع نیروهایی را هدف قرار داده است که در طول سالهای گذشته خط مقدم مبارزه با داعش و تروریسم تکفیری بود و ضربات سنگینی به تروریستها وارد کرده است.
انتهای پیام/
بزرگترین ارائه دهنده خبرهای گوناگون در ضمینه های مختلف در بستر وب به صورت فوق العاده سریع