4 اقرار روحانی در یک سخنرانی

سیاسی
برترین ارائه دهنده خدمات طراحی سایت در تهران

برترین ارائه دهنده خدمات انجام پروژه سئو در تهران

برترین ارائه دهنده خدمات فلاشینگ نما در تهران

وب سایت آسمان در راستای ارائه اخبار در زمینه های گونان اقدام به ارائه خبردرضمینه ورزشی خود با بهترین گرداوری خبر از معتبر ترین منابع به نقل از خبرگذاری ایسنا نموده. لذا در این ضمینه شما را به مطالعه خبر فوق به نقل از خبر گذاری ایسنا مینماید.

۴ اقرار روحانی در یک سخنرانی

آقای روحانی امروز جمله‌ای را گفت که از آن می‌توان چهار اعتراف کلیدی را استخراج کرد.

4 اقرار روحانی در یک سخنرانی – اخبار سیاسی –

به گزارش خبرگزاری تسنیم، رئیس جمهور امروز دوشنبه در دیدار با فعالان صنعت پتروشیمی جمله مهمی را گفت؛ حسن روحانی گفت: «برخی‌ها خطاب به دولت دوازدهم می‌گویند که "چرا عین قول‌هایی را که اول دولت دادید، نمی‌توانید عمل کنید؟"، ما در شرایط صلح آن قول‌ها را داده بودیم و بعد وارد شرایط جنگ شدیم و این جنگ را هم ما انتخاب و شروع نکرده و حتی بهانه را هم ما به دست دشمنان ندادیم.»

فقط همین یک جمله در یک سخنرانی، حداقل 4 گزاره و به‌عبارتی دقیق‌تر «اقرار» رئیس جمهوری را تبیین می‌کند:

نکته اول؛ رئیس جمهوری تا چندی پیش ارائه‌ «وعده‌های انتخاباتی» را منکر می‌شد. روحانی 18 آذر امسال و به‌مناسبت روز دانشجو در جمع دانشجویان گفت: «کِی گفتیم مشکلات را 100روزه حل می‌کنیم؟».

رئیس جمهور ارائه گزارش‌های صدروزه و برنامه‌های 4ساله را وعده‌‌های اصلی خود عنوان کرد، اما به جزئیات اظهارات خود در گذشته اشاره‌ای نکرد.

روحانی در رقابت‌های انتخاباتی خود در سال 92 گفته بود: «راه‌حل‌های کوتاه‌مدت یک ماه و 100روزه برای حل مشکلات و معضلات اقتصادی، اجتماعی و سیاست داخلی و خارجی در دولت تدبیر و امید پیش‌بینی شده است که با این برنامه ما می‌توانیم در یک فرصت کوتاه شاهد تحول اقتصادی باشیم… با ایجاد یک دوره تنفس به کارخانه‌ها و مراکز تولیدی که مشکل دارند، مشکلات آنها را در یک مدت کوتاه حل‌وفصل کنند.»

بر اساس اظهارات روحانی در شبکه دو سیما در همان سال 92، قرار بود «آن‌چنان رونق اقتصادی ایجاد شود» و «آن‌چنان درآمد اقتصادی» نصیب مردم ایران شود که مردم «اصلاً به این 45 هزار تومان (یارانه‌) نیازی نداشته باشند.»

روحانی حدود دو سال و چندی پیش گفته بود که «کی گفتیم همه تحریم‌ها برداشته می‌شوند؟».

دنده‌عقب روحانی

رئیس جمهوری همچنین وعده داده بود که با کلید توافق هسته‌ای هم چرخ زندگی مردم بچرخد و هم چرخ سانتریفیوژها. نتیجه اینکه الآن این چرخ‌ها چقدر می‌چرخد یا اینکه در سنگلاخ فرو رفته است یا نه، تقریباً بی‌نیاز از توضیح است و موضوع بحث الآن نیست، اما نکته مهم جمله امروز روحانی مبنی بر اینکه وعده‌ها در شرایط صلح داده شده، پس از مدتی انکار وعده‌ها، این است که وی بر ارائه این وعده‌ها مهر تأیید زده و اعتراف می‌کند، علاوه بر این، رئیس جمهور همچنین اعتراف می‌کند که در عمل به وعده‌ها ناموفق بوده و اوضاع و احوال جیب مردم به‌جای پیشرفت، دچار پسرفت، و اوضاع بدتر شده است.

جمله امروز، پیشرفت خوبی در توصیف شرایط از زبان خود رئیس جمهور بود؛ این‌که ایشان از مرحله انکار اصل وعده‌ها، و همچنین انکار ناکارآمدی قول‌هایش عبور کرده و به چرایی شکست وعده‌هایش رسیده، گام خوبی در راستای شفاف‌تر شدن وضعیت است؛ هرچند که نیت ایشان احتمالاً شفاف‌تر کردن اوضاع نبوده است.

نکته دوم؛ رئیس جمهور امروز گفت که وعده‌ها در دوران صلح بوده، اما کشور الآن در شرایط جنگ قرار دارد. فرض کنید این گزاره را چشم‌بسته قبول کنیم، اما سؤالی را مطرح می‌کنیم؛ چه‌کسی در این مدت کشور را از صلح به جنگ کشاند؟ آیا متصدی قوه اجرایی کشور در این دوران شخصی غیر از خود رئیس جمهور بود؟ به‌عبارتی ساده‌تر، رئیس جمهور امروز کارنامه خود را از جایگاه منتقد بررسی کرد، بنابراین آقای روحانی اعتراف کرد که در این مدت کشور را از موقعیت «صلح» به موقعیت «جنگ» اقتصادی کشانده است.

نکته سوم؛ آقای روحانی در رقابت‌های انتخاباتی در راستای رقیب‌هراسی، از شرایط وخیم و جنگی صحبت می‌کرد و کلید و راه‌حل آن را در انتخاب خودش و تیمش می‌دید، اما الآن با اشاره به زمان انتخابات می‌گوید که آن زمان «زمان صلح» بوده است، بنابراین او اعتراف می‌کند که کشور در مقطع انتخابات نه‌تنها در شرایط وخیم و جنگی نبوده، بلکه در شرایط صلح بوده است، مضاف بر آن، اظهار نظر امروز، نادرست بودن ادعای آن زمان آقای روحانی را اثبات کرده و به‌نظر می‌رسد شرایط انتخابات و هول رأی‌آوری در صندوق‌های انتخابات باعث شده بود که ایشان چنین فضایی را ترسیم کند.

نکته چهارم؛ مقامات دولتی از جمله رئیس جمهور بارها یکی از بزرگترین دستاوردهای برجام را خارج کردن ایران از ذیل فصل هفت منشور سازمان ملل و به‌عبارتی دور کردن سایه جنگ عنوان کرده‌اند.

محمد جواد ظریف هم سال گذشته سطح جدیدی از چرخش و تغییر موضع را رونمایی کرد و گفت که برجام «اهداف اقتصادی» نداشته است، او گفت: «هدف برجام اصلاً اقتصادی نبود. مذاکرات ما درباره برجام تا فروردین 94 (یعنی سه ماه قبل از توافق نهایی برجام) صرفاً هسته‌ای و امنیتی بود…، بحث‌های هسته‌ای، امنیتی و خارج شدن از شورای امنیت بحث‌های اصلی ما بود و این که کسی بگوید "هدف برجام اقتصادی بود" با واقعیات و خطوط قرمزی که برای ما ترسیم شده بود، نمی‌سازد…، و در همه این اهداف به نتیجه رسیدیم، همه قطعنامه‌ها هم لغو شد.»

اما جالب است که جمله امروز آقای روحانی به‌صراحت نشان می‌دهد که ادعاهای قبلی او و اعضای کابینه‌اش نسبتی با واقعیت نداشته‌اند و برجام کارکرد امنیتی هم حتی نداشته است. البته از جهتی «کارکرد امنیتی» برجام می‌تواند درست باشد و آن، همان‌گونه که رئیس جمهور امروز به آن صحه گذاشت، این است که توافق هسته‌ای به‌جای برداشتن سایه جنگ از کشور، آن را افکند و گستراند.

انتهای پیام/.+

منبع | Refrence

بزرگترین ارائه دهنده خبرهای گوناگون در ضمینه های مختلف در بستر وب به صورت فوق العاده سریع

برترین ارائه دهنده خدمات اجاره خودرو در تهران

برترین ارائه دهنده خدمات اجاره ماشین عروس در تهران

برترین ارائه دهنده خدمات اجاره ون در تهران